kontakt

Biti tabornik. Način življenja.

Staff

Starešina rodu

zalah.jpg

Zala Hribar

(vodnica na ČTS)

Čaru taborništva sem podlegla že kmalu na začetku osnovne šole in kar od takrat naprej je taborništvo zame postalo način življenja. Medtem ko so sošolci ob petkih hodili v kino in na različne druge zabave, sem se sama vedno z veseljem udeleževala vodovih sestankov in drugih akcij. Tam sem spoznala ogromno novih prijateljev in kasneje skupaj z njimi prevzela vodenje rodu Skalnih taborov. Sem vedno nasmejana, v prostem času pa rada pojem kakšen kebab, se udeležim vadbe Zumbe in zabrenkam na ukulele.

Načelnica rodu

karinm.jpg

Karin Mezek

(vodnica na ČLG)

Moje taborniško popotovanje se je začelo v prvem razredu osnovne šole. Kot Mč-ji in GG-ji smo se kar veliko naučili vendar prve prave izkušnje in dogodivščine so se pričele ko sem leta 2010 prestopila med PP-je. Z željo po deljenju svojega znanja z mlajšimi sem dobila svoj prvi vod na OŠ Domžale. Poleg vodenja svojega voda pa sem že organizirala nekaj akcij in menim,da z vsako organizirano akcijo pridobiš neko novo izkušnjo več, ki je zagotovo koristna in prav tako nepozabna. Taborništvo je zagotovo ena od stvari, ki je ne bi zamenjala za kaj drugega.

Načelniki

ksusnik

Kristina Sušnik

(Načelnica ČZG, vodnica na ČZG)

Zame se je taborniška pot začela v 2. razredu osnovne šole. Naš vod si je do 9. razreda velikokrat zamenjal ime; iz Tom&Jerry-ev smo postali K.L.A.P.A.F., vod samih deklet. Udeležila sem se Techuane 2012 ter Zleta 2013, ki sta bila zelo zanimiva tabora. Med poletjem sem naredila še vodniški tečaj, sedaj pa vsak petek preživim z 9 prijetnimi novopečenimi taborniki, ki obiskujejo 2. razred.

blazp2.jpg

Blaž Petrovič

(načelnik ČVV, vodnik na ČVV)

Že od malih nog se ukvarjam s taborništvom, saj sta me na prvo taborjenje odpeljala mama in oče. Drugače pa sem v RST prišel leta 2002 z vstopom v 1. razred. Od takrat naprej pridno nabiram izkušnje. Že od nekdaj sem bil v vodu Ježki in še zdaj je tako, pa čeprav sem od njega vse, kar je še ostalo. Zdaj, ko imam za sabo že kar nekaj let, obiskujem Fakulteto za šport. Poleg faksa se aktivno ukvarjam z orientacijskim tekom, kar mi zelo pomaga pri tabornikih, saj se nikoli ne izgubim. Z orientacijskim znanjem pa sodelujem pri organizaciji ZNOT-a. Poleg tega pa mi časa za hobijev še ne zmanjka in prav lahko se zgodi, da me srečate tudi na kakšnem nogometnem igrišču, vrhu gora, smučišču, šoli, bazenu, ali pa na tekmovanju prve pomoči … no skoraj povsod.

masa simenc

Maša Šimenc

(načelnica ČTS, vodnica na ČTS)

Tabornikom sem se pridružila v 8 razredu. V vodu imenovanem Klonirane ovce v stiski smo bila sama dekleta vključno z našo vodnico Tamaro. Kmalu so taborniki postali pomemben del mojega življenja. Saj sem preko tabornikov lahko začela uresničevati svojo željo po delu z otroci. Najprej sem eno leto izkušnje nabirala kot pomočnica pri vodnici Katji, in se nato leta 2014 udeležila vodniškega tečaja, ter tako postala vodnica čisto svojega voda malčkov.

Untitled 1

Vita Jašovič

(načelnica ČLG, vodnica na ČLG)

K tabornikom sem pricapljala že v 1. razredu, dalj namreč nisem morala več počakati. Vsak petek sem skozi okno opazovala tabornike, kako se zabavajo, se učijo najrazličnejših vozljev in drugih veščin. V vseh letih pri tabornikih sem tudi jaz osvojila marsikatero, moja naloga zdaj pa je da le te in mogoče še kakšno več naučim tudi svoje malčke. Kar mi je najpomebneje pa je, da tudi moj vod spozna kako zabavni znamo biti taborniki in da v sebi začutijo da smo taborniki ena velika družina!

saralekan

Sara Lekan

(Načelnica ČHP, vodnica na ČHP)

Moje ime je Sara Lekan in prihajam iz ČHP (Čete Hitrih' Pšancov). Stara sem 19 let in imam svoj vod drugo in tretješolcev. Obiskujem četrti letnik Gimnazije Domžale. Tabornica sem postala po zgledu svoje starejše sestre. Tako sem se vsak petek za eno uro učila taborniških spretnosti. Tri leta nazaj sem opravila tudi vodniški tečaj, sedaj pa sem prevzela še funkcijo načelnice ihanske čete.

Vodniki

Janez Hribar

(vodnik na ČVV)

Pozdrav, sem Janez Hribar, sem še zelo mlad in radoveden fant, ki obiskujem srednjo šolo. Taborništvo je moje življenje, zelo rad sem vodnik in s primernim pristopom učim in zabavam člane svojega voda, zelo rad se z njimi tudi pozabavam. Poleg voda, pa svoj čas posvetim tudi organizaciji različnih taborniških izletov, podajanju idej za nove akcije in izdelovanju vseh možnih predmetov v delavnici, kjer rad preživim veliko časa. Izumljam različne pripomočke, kateri nam pomagajo pri organizaciji dogodkov, ali pa pri postavljanju tabora, katerega pa smatram za vrhunec moje poletne sezone. Letos pa ga pričakujem še z dodatnim izzivom, saj bom prvič vodnik, ter kuhar!

Sara Knep

(vodnica na ČVV)

Tukaj sem, tukaj. O no pa ste me le opazili, res je, da se enostavno pomešam med člane svojega voda, a glavno besedo imam vedno jaz. Sem živahna in razpoložena tabornica. Moja taborniška pot pa se je začela sorazmerno pozno, proti koncu osnovne šole. Kljub temu sem s pomočjo dobrega vodnika, z veliko želje in zadovoljstva, hitro napredovala in se naučila veliko taborniških spretnosti. Kmalu sem postala pomočnica, po odlično opravljenem vodniškem tečaju pa sem dobila tudi svoj vod. Širitev mojega znanja se ni končala tu, saj sem se udeležila tudi temeljnega in nadaljevalnega tečaja prve pomoči. Sem vedno polna idej, s katerimi pa vedno poskušam izboljšati delovno okolje mojega voda in seveda vseh nas domžalskih tabornikov.

Tina Jeretina

(vodnica na ČVV)

Ola, sem Tina. Živim na Viru in tabornica po srcu. Taborništvo mi ponuja pridobivanja mnogo izkušenj pri spoznavanju novih ljudi in prijateljev ter reševanju problemov, ki v teh odnosih nastanejo. Tako imam tudi številen vod, v katerem se učim pravilno ravnati z otroki in tudi starši. Kljub vsemu pa imam pri taborništvu že veliko izkušenj, saj sodelujem pri mnogo rodovih in četnih akcij oz. se jih redno udeležujem. Prav tako sem opravila tečaj prve pomoči in vodniški tečaj, s tem pa se trudim ustvariti pravo mero zabave in poučevanja za organizacijo petkovih srečanj.

Gašper Petrovič

(vodnik na ČVV)

Živ, sem vodnik na ČVV. Tabornik sem že od majhnih nog. Pri tabornikih sem zato, ker imam tu veliko prijateljev, s katerimi se družimo tudi izven taborniških aktivnosti. Poleg prijateljev, pa se v preostalem življenju posvečam šoli, saj sem trenutno še priden dijak gimnazije. Zanima me tudi narava, kar se odraža v aktivnosti pri orientacijskem teku, v katerem se redno udeležujem tekmovanj slovenske orientacijske lige. Poleg tega pa rad igram tudi nogomet. Svoja znanja pri tabornikih delim pri organiziranju ZNOT-a in nekaterih PP programov in aktivnosti. Lani pa sem bil tudi po izbori naše sočete (ČTS) izbran za Mr. Rodu. Tudi v svojem vodu se imamo zelo fino, dobro se razumemo in tu pa tam čas posvetimo učenju taborniških spretnosti.

Rok Ljubešek

(vodnik na ČVV)

Čau, sem Rok iz Preloga. Iz tam so me na ČVV pripeljali pred nekaj leti, saj se je tu sprostilo mesto vodnika. Z obema rokama sem zagrabil priložnost in se lotil dela z vodom. Trenutno se bolj posvečeno šoli, za kar na žalost rahlo trpi taborniško življenje, a že med počitnicami računam na vrnitev v taborniške vode (Krko), saj se nameravam udeležiti številnih taborov – komaj čakam. Poleg tega pa se rad ukvarjam tudi s fotografijo, kar pripomore k nekaterim čudovitim utrinkov iz naših akcij, katerih se trenutno udeležujem le kolikor se da. Zadovoljen sem, saj mi taborniki, kljub veliko obveznostim in dolžnostim, katerih se moram držati in mi jih »nalagajo«, ponujajo dovolj prostora in časa, da se lahko posvetim še ostalim pomembnim zadevam v življenju. Taborniki so zakon!

jussmole

Juš Smole

(vodnik na ČLG)

Ime mi je Juš in lahko povem, da bivam na zemlji že 17 let. Dejali bi, da je to kar veliko, meni pa se ne zdi tako. Z drugimi besedami bi lahko povedal tudi, da me čas ne obremenjuje zelo. Poleg te lastnosti bi lahko naštel še nekaj drugih – sem dokaj ambiciozen deček; rad imam veselje, hrano pa tudi seveda tabornike. Nerad se opisujem, sploh kadar je to potrebno za to, da imaš lepo oceno pri slovenščini, še bolj nerad pa delam stvari, ki imajo malo ali nič praktičnega namena. Iz med vrstic bi pa lahko razbrali tudi, da sem dokaj kritičen. Drugače imam pa tudi rad živali. Po pravici bi vam lahko zaupal, da imam pri sebi doma, kar lep, predvsem pa velik živalski vrt, ki vključuje eno želvo in štiri polže. Ne bi smeli pa pozabiti omeniti tudi, da rad kuham, predvsem takrat, kadar doma ni moje ljube matere.

Gašper Poljanšek

(vodnik na ČLG)

Tabornikom sem se pridružil v 2. razredu v kar so me prepričali prijatelji. Kmalu sem ugotovil da je bila ta odločitev zelo dobra saj sem se vsak petek veselil učenja najrazličnejših taborniških veščin in drugih zabavnih dejavnosti, ki smo jih počeli. Naš vod Helios je bil vsako leto nekoliko večji saj se nam je pridružilo še veliko novih članov in skupaj smo se vedno veselili različnih tekmovanj, izletov in seveda poletnega tabora. Skoraj vsi člani voda smo se leta 2015 udeležili vodniškega tečaja in imamo zdaj vsak svoj vod.

lanas

Lana Štrumbelj

(vodnica na ČZG)

Moja taborniška pot se je začela v 2. razredu osnovne šole. Z najboljšim vodom Tom&Jerry-ev, ki se je kasneje preimenoval v K.L.A.P.A.F. , sem odkrivala prva taborniška znanja in se podala na mnogo dogodivščin, zadnji dve leti kot GG pa sem se po taborniških akcijah potepala z najbolj odbitim vodom Divje Frutabele. Vseh osem let me je spremljala vodnica Tadeja, poleti 2015 pa sem tudi sama opravila vodniški tečaj in tako postala vodnica enajstim navihanim, razigranim tabornikom, ki svojo taborniško pot šele začenjajo.

Jaka Gerič

( )

Sem Jaka Gerič in sem star 17 let. K tabornikom hodim že 11 let. Ko sem sošolko prosil, naj me opiše na kratko, sem dobil tak odgovor: "Jaka je zelo prijazen in prijetna oseba z velikim srcem. Nanj se lahko zaneseš, vedno ti bo stal ob strani, ko boš potreboval pomoč. Je odgovoren in zanimiv pobič z veliko zgodbicami, s katerimi razveseli in nasmeje prav vsakega."

andrazl

Andraž Lovšin

(vodnik na ČHP)

K tabornikom sem se vpisal v 2. razredu osnovne šole. V to me je prepričal sošolec in sem definitivno vesel da je tako, saj je pri tabornikih vedno zabavno, zanimivo, polno dogodivščin... Skratka nikoli dolgčas. Naš vod se je imenoval Helios, saj je takrat večina voda trenirala košarko v tem klubu. Čeprav smo proti koncu osnovne šole vsi trenirali že druge športe smo ostali zvesti našemu imenu. Kot GG-ji smo se udeležili raznih orientacijskih tekmovanj na katerih smo ponavadi zasedali prva mesta od zadaj, smo pa zato doživeli veliko dogodkov iz katerih so nastale zabavne zgodbice. Tako sem poleti 2015 pristal na vodniškem tečaju in imam sedaj vod prvošolcev polnih energije, včasih celo malo preveč.

larak

Lara Knep

(vodnica na ČVV)

Ahoj, sem Lara,a stara sem 16 let in obiskujem 2. letnik srednje šole. Čeprav sem tabornike začela obiskovati šele v 8. razredu, vse od takrat obiščem skoraj vsako taborniško akcijo in tekmovanje. Ker pa sem letos poleti opravila tudi vodniški tečaj, se zdaj soočam z novim izzivom, in sicer kot vodnica razigranega voda na četi Veseli veter.

tjasaj

Tjaša Jankovič

(vodnica na ČTS)

K tabornikom sem začela hoditi v prvem razredu. Nad taborniki me je navdušil bratranec, ki je bil tabornik v Ljubljani. S teto sva ga šli obiskat na tabor in takoj sem bila navdušena. Zato sem se od drugega razreda dalje udeležila vsakega tabora, 2 od teh v tujini in sicer v Avstriji in na Japonskem. Hodim pa tudi na razne akcije. V prostem času treniram met kladiva in imam seveda tudi svoj vod malih navihančkov.

Jure Salkič

(Vodnik na ČLG)

Svojo taborniško popotovanje sem začel že v 2. razredu OŠ. Taborništvo sem skupaj s svojim vodnikom Črtom in z vodom Queeni spoznaval vsa ta leta. Zdaj pa sem med poletnimi počitnicami opravil vodniški tečaj in dobil tudi svoj vod malih navihančkov 4. razreda. Imamo se super in upam, da ostanem tabornik dolgo

Klemen Kocič

(vodnik na ČLG)

Ime mi je Klemen in hodim na Gimnazijo Poljane. V prostem času se ukvarjam s taborniki, ragbyjem in gasilci. K tabornikom sem začel hoditi pred 10. leti, in sicer na željo starsšv. Od takrat naprej sem redno hodil k tabornikom po nova znanja. Svojo taborniško pot sem začel v vodu Queeny z vodnikom Črtom. Moja želja je, da ko bodo otroci v mojem vodu končali osnovno šolo, bodo samostojni, živahni in polni taborniškega znanja.

sasa

Saša Javorac

(vodnica na ČTS)

K tabornikom sem se pridružila šele v 9. razredu osnovne šole. Čeprav je bilo to dokaj pozno sem že takrat vedela, da bi svojega taborniško pot rada še dolgo nadaljevala. Bila sem del voda pod imenom Klonirane ovce v stiski, katerega vodnica je bila Tamara. Leta 2013 sem prestopila med PP in bila 1 leto pomočnica pri Zalinem vodu, nato pa leta 2014 uspešno naredila vodniški tečaj in sem trenutno vodnica svojerga prvega voda, ki ga sestavljajo sami fantje iz 7. razreda.

matezkokalj

Matevž Kokalj

(vodnik na ČVV)

Sem Matevž Kokalj, svojo taborniško pot sem začel pred mnogimi leti, v 2. razredu. Sprva smo bili v vodu samo sošolci, a so ti postopoma začeli odhajati. Ostala sva samo še jaz in brat dvojček Jernej, ko sem postal GG sva se združila s Patrikom in Vito. Takrat pa smo dobili tudi novega vodnika MC-ja. Svojo vodniško pot sem začel na Domžalah, kjer sva z Jernejem prevzela vod. Vsa znanja, ki sem jih pridobil pri tabornikih, pa sedaj podajam naprej svojemu vodu na OŠ Rodica.

kack

Katja Kač

(Vodnica)

Moja taborniška pot se je začela v prvem razredu. Kot MČ in GG se je moj vod velikokrat spremenil, vsako drugo leto sem bila z drugimi v vodu. Ampak je bilo super, saj mi je moja vodnica Tamara vedno stala ob strani. Ko se prestopila v PP sem vedela, da če nebom imela svojega voda, da bom redko kdaj odšla na tabornike. Zato sem se odločila in šla na vodniški tečaj. Zdaj nimam svojega voda ampak sem prvo leto pomaga Uli, sedaj pa pomagam Katji.

flori

Flori Kermauner Jesih

(vodnica na ČZG)

K tabornikom sem začela hoditi v 2. razredu osnovne šole, nad tem pa me je navdušila starejša sestra. Od takrat naprej sem bila v najboljšem vodu K.L.A.P.A.F, s katerim smo se udeleževali veliko norih orientacij in izletov. Udeležila sem se tudi Techuane 2012 in Zleta 2013, lansko leto pa sem naredila vodniški tečaj. Sedaj imam svoj vod z 12 nagajivimi taborniki, ki hodijo v 3. razred osnovne šole.

anam2.jpg

Ana Možina

(vodnica na ČVV)

Tabornike sem začela obiskovati po naključju, v 4. razredu osnovne šole. Namesto v učilnico lepopisnega krožka sem skozi vrata zakorakala na taborniški sestanek in od tistega usodnega trenutka dalje sem tabornica po srcu in duši. Svoj ognjeni krst sem doživela v 1. letniku gimnazije, ko so me na taboru v Stavči vasi sprejeli med vodnike. Sedaj imam na OŠ Rodica vod deklet iz 7. razreda, s katerimi ušpičimo marsikatero vragolijo.

 

aljatursic

Alja Tekavc Uršič

(vodnica na ČZG)

K tabornikom sem se pridružila v drugem razredu osnovne šole, ko sem se pridružila novo nastalemu vodu Ogenjčki. Vsako leto sem komaj čakala poletje saj sem vedela, da to pomeni tudi letni tabor v Stavči vasi. Čez leta nas je pri taborništvu vstrajalo vse manj in na koncu 8 razreda sva ostala samo dva. Zadnje leto kot GG pa sem preživela v najbolj odbitem vodu Divje Frutabele. To je bil vod 4 tabornic z vodnico Tadejo na čelu. To leto sem bila tudi pomočnica na naši četi in v poletju 2014 naredila še vodniški tečaj ter septembra dobila 6 navihanih in novopečenih tabornikov in tabornic.

mihau.jpg

Miha Urbanija

( )

Svojo taborniško pot sem začel kar pozno, in sicer šele v svojem 7. razredu OŠ. Svet tabornikov mi je predstavil Žan Kržan. Ko sem se jim pridružil, sem bil v vodu v Ihanu pri našem najboljšem vodniku Roku Stariču, ki je bil zelo potrpežljiv, saj verjamem da nas ni bilo lahko umiriti. Naučil nas je zelo veliko taborniških veščin, predvsem kako zakuriti najboljše taborniške ognje. Moj prvi tabor je bil ZLET 2009 v Prekmurju ki je bil nepozaben, saj je bilo to zame nekaj čisto novega. Leta 2010 sem se skupaj z ostalimi RST-jevci odpravil na moj prvi mednarodni tabor See 20:10 na Danskem, ki pa je bil res ogromen, najbolj mi je bilo všeč, da na teh mednarodnih taborih spoznaš toliko novih ljudi. Kot tabornik imam opravljen vodniški tečaj, in zaradi tega tečaja sem že 3. leto vodnik svojim malčkom.

nejcb.jpg

Nejc Babnik

(načelnik PP kluba, vodnik na ČTS)

Tabornik sem že od 2. razreda, tja pa me je popolnoma po naklučju pripeljal moj sošolec, ki mi je dneve in dneve govoril kako se zabavjo pri tabornikih, kurijo ognje postavljajo bivake... Tako me je premamil, da sem kar moral iti pogledati, kaj pri tabornikih sploh delajo. Tako se je začelo moje taborniško potovanje in me je tako premamilo, da sem se odločil ostati in postati vodnik svojega voda-Kripli. V zadnjih dveh letih pa sem postal tudi načelnik PP-kluba upam pa, da bom še dolga leta ostal pri tabornikih in bom svoj vod pripeljal do tega, da bodo tudi oni nekoč postali vodniki.

nikal.jpg

Nika lekan

(vodnica na ČHP)

Tabornikom sem se pridružila v tretjem razredu osnovne šole na povabilo prijateljice. Sprva smo bili v vodu dekleta in fantje, a smo se kmalu ločili na dva voda. Dekleta smo se preimenovale v vod Ihanski pojavi in skupaj doživele mnogo dogodivščin. Po koncu osnovne šole in z opravljenim vodniškim tečajem sem začela voditi svoj vod.

ulad2.jpg

Ula Dremel

(vodnica na ČTS)

S taborništvom sem se pravzaprav rodila. Moji starši in stari starši so taborniki, zato je bilo skoraj samoumevno, da bom tudi jaz zabredla v te vode. Taborniško pot sem začela še preden sem shodila v RPG Šoštanj in od 1. razreda naprej nadaljevala v RST Domžale. Naš vod je veliko spreminjal imena, a na koncu se je obdržalo ime Kravice(mami kravi Anja in Živa najboljši sta bili!). Po koncu osnovne šole sem prevzela vod (Škorpijonke super ste!). Taborništvo je in bo predstavljalo velik del mojega življenja, saj si ne morem predstavljati poletja brez taborjenj in vsega kar paše zraven. Sčasoma res spoznaš, da ko si enkrat tabornik postane to tudi tvoj način življenja, ki mu ne moreš uiti, pa če se še tako trudiš.

urskag.jpg

Urška Gerič

(vodnica na ČZG)

K tabornikom sem se pridružila v četrtem razredu OŠ. Moja vodnica je bila Tina in bili smo zelo številčen vod imenovan veverički. Leta 2010 sem dobila modro rutko in takrat sem ugotovila, da si želim deliti taborniška znanja tudi z mlajšimi. Poleti leta 2011 sem naredila vodniški tečaj in tako sem že drugo leto vodnica vodu Divjih pum (MČ) na četi zelenih gozdov na OŠ Venclja Perka v Domžalah. Taborništvo me zelo razveseljuje in mi prinaša nove dogodivščine in izkušnje, hkrati pa je postalo del mojega življenja.

gregork.jpg

Gregor Kovač

(Gospodar rodu)

Njegovo ime je Gregor Kovač, kličejo ga Miško in je lep ter postaven fant, ki rad pomaga drugim in se z veseljem udeležuje taborniških akcij. Njegovo poslanstvo je vzgajati današnjo mladino ter postati boljši človek.

kajav.jpg

Kaja Vezenšek

(vodnica na ČLG)

Že kot prvošolka sem se tudi jaz pridružila tabornikom, nekaj let kasneje pa sem jih nehala obiskovati. V taborniške vode me je na koncu osnovne šole ponovno privabila sestra Teja, pri kateri sem bila tisto leto tudi pomočnica. Še isto poletje sem odšla na svoj prvi Mč tabor, prvi mednarodni tabor in pa vodniški tečaj, zaradi katerega sem lahko jeseni dobila svoj vod navihanih medvedkov in čebelic. Zdaj skupaj nadaljujemo z učenjem taborniških veščin in čeprav mi kdaj otroci pojejo kar nekaj živcev, vedno komaj čakam petke, da se spet vidimo.

teja.jpg

Teja Založnik

(Blagajničarka)

Moja taborniška pot se je začela v drugem razredu osnovne šole. Kot MČ smo bile Pande, nato pa kot GG-jke Smrkle, pravi babji vod. Ko sem leta 2007 prestopila med PPje pa se je začelo zbiranje taborniških izkušenj. Prevzela sem vod prvih razredov na OŠ Domžale, katerih vodnica sem ostala vseh devet let. Nato sem organizirala kar nekaj taborniških akcij, kasneje pa se mi je ponudila priložnost da postanem načelnica rodu. To funkcijo sem opravljaja dve leti, tri leta sem bila tudi starešina rodu, sedaj pa me lahko najdete kot blagajničarko.

katjas2.jpg

Katja Schoss

(vodnica na ČTS)

Taborniki so me dobili v roke v prvem razredu osnovne šole. Kot MČ smo bili Duhci, UUK. Pri GG-jih se je obdržalo ime Kravice. Leta 2009 sem prestopila med PP-je, hkrati pa tabornike postavila na stranski tir. Leta 2011 po super izkušnji na Jamborreju na Švedskem sem prevzela PP klub, sedaj pa imam tudi svoj vod.

matejr2.jpg

Matej Repovž

(vodnik na ČLG)

Repoooo....Ja, ja to sm jst in to vsak dan na taboru poslušam in neizmerno uživam. Vzgojen v vodu zvitih lisjakov sem nadeljeval svojo taborniško pot in že sem postal vodnik in prevzel odgovornost za 6 razigranih otrok. Tu pa se je šele pravo taborništvo začelo. Kmalu sem postal načelnik ČLG, študent, stari vod sem predal naprej in prevzel nov vod, ki slišijo na ime Modre gorile. In povem vam, da od takrat mi nikoli ni dolgčas. Drugače pa najljubša hrana so itak filane paprike, tako da če bodoči taborni kuhar to bere, nej prosm to upošteva in nej bo to na jedilniku. Poleg tabornikov pa veliko časa posvetim še športu, kuhanju pa tudi za študij se ga kej najde.

mocerad.jpg

KLUB GRČ

Močerad

V klubu Močerad smo združeni taborniki, stari nekaj čez 30 let, skupaj z našimi otroci. Udeležujemo se ZNOT-a, imamo tradicionalno novoletno srečanje, se udeležujemo rodovih izletov, cerarjevega memoriala, taborniškega feštivala in rednega letnega taborjenja. Organiziramo tudi klubov izlet za naše otroke.

magnolija.jpg

KLUB GRČ

Magnolija

Je zaenkrat še vedno najmlajši klub grč v rodu. Združuje sicer ne najmlajše člane rodu po emšu, temveč tiste, ki smo mladi, veliki in včasih tudi malo divji po še vedno v taborniškem ritmu utripajočem srcu!! Ne skušamo skriti naše socialistične preteklosti (da, rojeni smo bili še v tistih časih), ne znajdemo se z voščenkami in smo žal velikokrat boljši vzor mlajšim v tistem, kar tabornik ne sme početi, kot pa v tistem kar naj bi ga krasilo ;) …ampak vseeno se trudimo! Vsako leto organiziramo malo drugačno letno taborjenje, ki ga v zadnjih letih gosti postavljalski termin pred tabori MČ in GG. Trudimo se tudi s klubskimi posveti, čajankami in izleti, nekateri naši člani pa so prisotni tudi na različnih akcijah pod okriljem rodu in zts. Še poziv tistim, ki padete v našo kategorijo, ste slišali za nas, a se zaenkrat še niste odločili, da po dolgem času zopet pristopite v taborniško družbo… goforit!
FB: Klub Magnolija; mail: magnolija.rst@gmail.com;
Tabornik živi, ZDRAVO!!!

ppklub

PP KLUB

PP klub skrbi za aktivnost tabornikov od 15 do 21 let. Organiziramo druženja, sami in s pomočjo starejših Grč. Udeležujemo se orientacij, mnogobojev, pohodov, tečajev, mednarodnih taborov... Skrbimo pa tudi kot vodniki za mlajše generacije.