kontakt

Biti tabornik. Način življenja.

Četa Zelenih gozdov (OŠ Venclja Perka)

czg2015

Četa zelenih gozdov - pa čeprav se nahajamo sredi mesta, nas to ne ustavi. Vsak petek se nas zbere okoli 50 tabornikov - medvedkov in čebelic, gozdovnikov in gozdovnic, pomočnikov in vodnikov. Skupaj preživljamo prosti čas, ki ga največkrat posvetimo igri, radi pa se tudi kaj naučimo. Ne manjka orientacije, vozlanja, prepevanje taborniških pesmic, lova na lisico, postavljanje šotorov in bivakov ter še drugih aktivnosti. Obožujemo novoletne čajanke, še raje pa hodimo na izlete. Kaj vse se naučimo skozi šolsko leto, pa kot pravi taborniki ponosno pokažemo na poletnem taborjenju v Stavči vasi. 

urskavod

Divje Pume,

Urška Gerič

Smo vod divje pume saj smo vedno polni energije, in včasih malo ponagajamo vodnici Urški. V vodu nas je 10: Žiga, Nejc, Aljaž, Etian, Blaž, Vid, Ben, Žiga, Erazem, Leander in seveda vodnica Urška. Ona poskrbi za to da smo polni taborniških znanj in veščin seveda pa moramo tudi pomivati posodo. letos smo prvo leto GG-ji in smo polni želja po znanju in se želimo udeležiti čim več taborniških tekmovanj in drugih taborniških akcij, taborov. skratka skupaj se imamo fajn in upamo, da bomo še dolgo skupaj. 

dinozavri

Dinozavri,

Flori Kermauner Jesih

V vodu, ki smo mu nadeli ime Dinozavri, nas je kar 12 nadobudnih tabornikov. Hodimo v 3. razred osnovne šole in nosimo modre, veliko med nami pa tudi že rdečo-rumene rutke. Smo zelo razigran vod in z veseljem ušpičimo kaj, česar ne bi smeli. Radi se naučimo kaj novega, še posebej, če to vključuje lov na lisico.

sitni

Sitnobe,

Kristina Sušnik

Nismo običajen vod, zato tudi naš opis ne bo! Ko nam je vodnica povedala, da bi morali napisati opis voda, smo to takoj spremenili v igro: ona je napisala kratek sestavek, mi pa smo naštevali čim bolj različne pridevnike (sedaj so napisani v oklepajih), ki jih je naključno vpisovala pred že vnaprej določene samostalnike. Nastal je zabaven opis: "Dejmo napisat (debel) opis našega voda za na (čvekasto) spletno stran!" se je govorilo pred Osnovno šolo Venclja Perka. Tako se je vse začelo, nastalo pa je tole: naš vod se imenuje Sitnobe. Smo (ritasti) četrtošolci, ki se vsak (prdulasti) petek dobimo pred (sluzasto) šolo. Nikoli nismo (drekasto) tiho, kar je včasih kar malo škoda. Tu so (smrkast) Žiga, (plesnjiv) Gal, (rdeč) Oskar, v družbi sedmih (ogromnih) punc: (super) Zoje, (pobarvane) Maše, (severne) Kaje, (kodraste) Evelin,, (pujsaste) Nine, (pečene) Zoje in (koruzne) vodnice Kristine. Ubogi fantje ... Ali pač? ;)

bizoni

Bizoni,

Alja Tekavc Uršič

Hejjj... smo vod 4 tabornikov in 2 tabornic, ki smo letos začeli naše taborniško pustolovščino. Smo navihani in najraje se podamo na lov na lisico. Smo najmlajši in najnovejši vod na četi kar pomeni, da bomo kmalu dobili modre rutice, ki kasneje, če bomo pridno hodili k tabornikom, lahko spremenijo v rdečo-rumene. Vsak petek že komaj čakamo, da se pričnejo taborniki in da z vodnico Aljo osvajamo nove in nove veščine. Naš moto je: smo majhni ampak strašni.

lanas2

Levi,

Lana Štrumbelj

Z.D.R.A.V.O.! Smo vod razigranih  MČ-jev. V vodu prevladujemo punce Ajda, Evelin, Janja, Lia, Lina, Neli, za (ne)red v vodu pa poskrbita tudi naša fanta Nik in Sergej. Vsak teden vsi komaj čakamo, da se srečamo na naših razigranih vodovih sestankih in se učimo novih taborniških veščin, ob tem pa se noro zabavamo. Nekateri nosimo svetlo modre rutice, drugi pa že ponosno okoli vratu kažemo svoje rdečo-rumene.  Nove izkušnje najraje pridobivamo skozi igro, ob tem pa včasih kravžljamo lase vodnici Lani. Tako kot so levi kralji med živalmi, smo tudi mi ta glavni med taborniki!