kontakt

Biti tabornik. Način življenja.

Četa Trzinske skirce (OŠ Trzin)

cts profilna

Našo četo sestavlja šest vodov, katerim se jim bodo letos jeseni pridružili še najmlajši taborniki. Kar osem vodnikov bo letos skrbelo za to, da bodo druženja v petek popoldne polna zabave, dobre volje in taborniških znanj. Skozi leto bomo hodili na izlete, mogoče odšli tudi bivakirat in vse skupaj zaključili na skupnem taborjenju. Kako pa izgleda petek v naši družbi? Dobimo se pred osnovno šolo in se nato največkrat odpravimo na bližnji hrib, kjer kurimo ognje, pojemo kakšno hrenovko ali pa preprosto ostanemo na igrišču pred šolo, kjer nam nikoli ne zmanjka idej za igranje najrazličnejših iger. V primeru slabega vremena se poskrijemo v šolo, čeprav nam blato v primeru dežja ni prav nič tuje. Vsi smo veseli in ponosni, da okoli vratu nosimo rutko, ne glede na to kakšne barve je, in upamo, da je pred nami še eno razburljivo leto, na katerega nas bodo spominjali sami prijetni spomini!

gssso

Gladki Sladki Stisnjeni Odpadki (GSSO),

Zala Hribar

Smo Gladki sladki stisnjeni odpadki. V vodu nas je osem, skupaj z vodnico Zalo. Pri tabornikih se veliko zabavamo, pečemo palačinke in kostanj (letos ga bomo no ;)). Najraje gremo na GOTIK in na poletno taborjenje. Ko bomo PPjke bomo organizirale tabor na katerem se bo jedla samo nutela. Smo zelo prijazne punce in bomo vedno vesele povabila kakšnih fantov na rim-šim-šim!

skorpijonke.jpg

Opice,

Ula Dremel

Me smo največje carice. Naš vod sestavljajo Ula, Daša, Tara, Pika, Tija, Sara Zoja in vodnica Ula. Največ časa plezamo po drevesih, ker smo vod Opice. Zraven vas sprejmemo le, če znate plezati. Pa toliko da veste: vsak nov član ob prihodu časti sladoled! ;-) (Besedilo napisale: Opica 1, Opica 2, Opica 3 in Opica 4) Ps: Fantom vstop prepovedan.

klopi

Klopi,

Katja Schoss

Mi smo vod Klopi in sestavljamo ga pa Gašper, Grega, Janez, Lan, Blaž, Ema, Maruška, Tia, Sara, Tamara ter vodnici Katja2. Zelo se radi igramo, pojemo, kurimo ogenj in nato jemo hrenovke, hodimo na akcije. Še posebej radi pa nagajamo vodnicama. Videvamo se vsak petek in to z velikim veseljem. Pridruži se nam, radi te bomo vzeli in verjetno ti ne bomo popili vse krvi.

Črni panterji,

Maša Šimenc

Naš vod sestavlja šest živahnih in ne preveč pridnih super fantov ter vodnik Miha. Radi se napotimo v naravo, zato smo si v gozdu izbrali prostor za naš vodov kotiček. Saj bi te povabili zraven, ampak je lokacija skrivnost!. Radi se tudi igramo razne igre ter delamo vozle. Postavili smo tudi prvi bivak iz šotork, komaj pa čakamo, da nam bo vodnik pustil postaviti savico.

Originalni pujski,

Saša Javorac

Naš vod je sestavljen iz petih fantov in dveh deklet. V vodu smo: Maj Mušič, Matevž Nikolovski, Tilen Zupanc, Nejc Kralj, Oliver Wagner, Tjaša Muha in Aicha Zupančič, naša vodnica pa je Saša Javorac. Radi se udeležujemo petkovih sestankov kjer se učimo in spoznavamo tako naravo, kot življenje, hkrati pa se zabavamo in veliko jemo (res veliko). V našem vodu se radi šalimo, zato smo vedno nasmejanih obrazov in dobre volje.

Kripli,

Nejc Babnik

Ola ola mi smo pa Kripli, verjetno zato, ker se vedno nekje poškodujemo... Smo zelo živahni in igrivi pa tudi pomagamo radi, najraje hodimo na tekmovanja na katerih smo zares dobri, ali pa jemo banane s čokolado ali pa čepate. Obvladamo postavljanje savic in bivakov, na pamet znamo tudi vozle in orientacijo ter prvo pomoč pa še mnogo drugih stvari. Seveda se pa ne moremo vsakič učiti taborniških stvari zato pridejo tudi sestanki, ko se samo igramo igrice in zabavamo. 

Veveričke,

Maša Šimenc

Naš vod sestavlja 15 deklet, Lora, Keja, Bela, Brina, Lana Špelca, Zarja, Taja, Lana, Maša, Neža, Alenka, Ela in Živa. Ker nas je tako veliko pa imamo tudi dve vodnici Mašo in Tjašo. Zelo rade se igramo, pojemo taborniške pesmi in postavljamo bivak najraje pa se podamo na lov na lisico, seveda pa brez tega da včasih vodnicama kakšno ušpičimo pač ne gre. Smo sicer čisto nov vod a taborniških stvari znamo že veliko in komaj čakamo naslednji sestanek da se naučimo še kaj novega.

slik4

Robotki,

Tjaša Jankovič

Naš vod sestavlja 6 punc in 2 fanta: Maja, Manca, Tjaša, Telina, Anika, Ella, Žiga in Leopold. Naša vodnica je Tjaša, a jo raje kličemo Tjaša 50. Smo živahni, nagajivi in se radi učimo. Ves teden komaj čakamo petek, da imamo sestanek.