kontakt

Biti tabornik. Način življenja.

Četa Hitri p'šanci (OŠ Ihan)

chp3

Četa Hitrih p'šancev je najmanjša četa znotraj RST Domžale in združuje okoli 30 ihanskih tabornikov. Skupine otrok so razdeljene po razredih. Med seboj se odlično razumemo in se drug od drugega tudi veliko naučimo. Vsak petek imamo sestanke na PŠ Ihan, kjer imamo idealne pogoje za izvajanje programa. Ker smo blizu gozda velikokrat postavimo in kurimo ognje ter  si na njih tudi kaj dobrega spečemo ali skuhamo, postavljamo bivake, lovimo lisice in vrtimo zemljevide. Zelo radi se preizkusimo v taborniških in pionirskih znanjih, starejši pa svoje znanje orientacije preizkušamo na raznih tekmovanjih.

zlatilisjaki

Nore kokice,

Nika lekan

Poleg sedmih četrto- in petošolcev je v vodu Zlati lisjaki tudi naša vodnica Nika, kateri poskušamo povzročati čim manj problemov. V gozdu poleg šole imamo vodov kotiček, kjer si gradimo hiško in most, znamo pa postaviti tudi ogenj na katerem si spečemo hrenovke in twist.

raziskovalcigozda

Raziskovalci gozda,

Sara Lekan

Smo vod, ki prihaja iz Čete Hitrih'Pšancov. Naša vodnica je Sara Lekan. Skupaj se postavljamo ognje, jemo hrenovke in pečemo penice. Vsak petek se dobivamo pred Podružnično šola Ihan ob 16:00 in se učimo, kako živi pravi tabornik. Kadar pa se ne učimo taborniških veščin pa se igramo v našem vodovem kotičku. Radi hodimo na rodove izlete in komaj čakamo, da se bomo poleti udeležili MČ taborjenja!

andrazvod

Super feferoni,

Andraž Lovšin

Vod trenutno sestavljajo 5 fantov iz drugega razreda ter njihov vodnik Andraž. Pridno se udeležujemo rodovih akcij in izletov, kjer se vedno zabavamo. Naučimo se marsikaj novega, najbolje pa nam gre gradnja mostov čez potoke ter spravljanje čistilke od pamet :)