kontakt

Biti tabornik. Način življenja.

Staff

Starešina rodu

zalah.jpg

Zala Hribar

(Starešina)

Ostali vodniki v rodu me v hecu kličejo tudi nomnom zaver, saj zelo rada jem. Svoj vod, ki ga imam že od prvega razreda, sem oddala v vodniške vode. S tem naj bi se moje taborniško življenje v večini zaključilo, vendar pa je moja ljubezen do tabornikov tako močna, da bom ostala aktivna članica še vrsto let. #enkrat/tabornica/vedno/tabornica

Načelnica rodu

Tina Jeretina

(vodnica na ČVV)

Ola, sem Tina. Živim na Viru in tabornica po srcu. Taborništvo mi ponuja pridobivanja mnogo izkušenj pri spoznavanju novih ljudi in prijateljev ter reševanju problemov, ki v teh odnosih nastanejo. Tako imam tudi številen vod, v katerem se učim pravilno ravnati z otroki in tudi starši. Kljub vsemu pa imam pri taborništvu že veliko izkušenj, saj sodelujem pri mnogo rodovih in četnih akcij oz. se jih redno udeležujem. Prav tako sem opravila tečaj prve pomoči in vodniški tečaj, s tem pa se trudim ustvariti pravo mero zabave in poučevanja za organizacijo petkovih srečanj.

Načelniki

kristinas

Kristina Sušnik

(Načelnica ČZG, vodnica na ČZG)

Zame se je taborniška pot začela v 2. razredu osnovne šole. Naš vod si je do 9. razreda velikokrat zamenjal ime; iz Tom&Jerry-ev smo na koncu postali K.L.A.P.A.F., vod samih deklet. Udeležila sem se Techuane 2012, Zleta 2013 ter Jamboree-ja na Japonskem. Vsak izmed teh taborov mi je dal nove motivacije, norih idej ter zagona za taborništvo. Naredila sem še vodniški tečaj, sedaj pa vsak petek preživim z prijetnimi malimi taborniki, ki nosijo rdeče rutke.

blazp2.jpg

Blaž Petrovič

(načelnik ČVV, vodnik na ČVV)

Že od malih nog se ukvarjam s taborništvom, saj sta me na prvo taborjenje odpeljala mama in oče. Drugače pa sem v RST prišel leta 2002 z vstopom v 1. razred. Od takrat naprej pridno nabiram izkušnje. Že od nekdaj sem bil v vodu Ježki in še zdaj je tako, pa čeprav sem od njega vse, kar je še ostalo. Zdaj, ko imam za sabo že kar nekaj let, obiskujem Fakulteto za šport. Poleg faksa se aktivno ukvarjam z orientacijskim tekom, kar mi zelo pomaga pri tabornikih, saj se nikoli ne izgubim. Z orientacijskim znanjem pa sodelujem pri organizaciji ZNOT-a. Poleg tega pa mi časa za hobijev še ne zmanjka in prav lahko se zgodi, da me srečate tudi na kakšnem nogometnem igrišču, vrhu gora, smučišču, šoli, bazenu, ali pa na tekmovanju prve pomoči … no skoraj povsod.

masasi

Maša Šimenc

(načelnica ČTS, vodnica na ČTS)

Tabornikom sem se pridružila kar nekoliko pozno (v 8. Razredu) in to poskušam vsak dan nadoknaditi. Zato sem z najvejim veseljem sprejela vlogo pomočnice in kasneje vodnice. Da pa bi bil izziv še večji sem prevzela tudi vlogo načelnice daleč najboljše čete v Rodu Skalnih Taborov, čete Trzinske skirce. To so tista skupina vodnikov, ki se vedno najglasneje smejijo. Moj prepoznavni znak so zlomljena očala (z njimi pač reees nimam sreče), sem pa tudi tisti človek, ki se ga vedno da ustrašiti (hvaležna bom, če tega ne bo sprobal vsak posamično).

Untitled 1

Vita Jašovič

(načelnica ČLG, vodnica na ČLG)

K tabornikom sem pricapljala že v 1. razredu, dalj namreč nisem morala več počakati. Vsak petek sem skozi okno opazovala tabornike, kako se zabavajo, se učijo najrazličnejših vozljev in drugih veščin. V vseh letih pri tabornikih sem tudi jaz osvojila marsikatero, moja naloga zdaj pa je da le te in mogoče še kakšno več naučim tudi svoje malčke. Kar mi je najpomebneje pa je, da tudi moj vod spozna kako zabavni znamo biti taborniki in da v sebi začutijo da smo taborniki ena velika družina!

saralekan

Sara Lekan

(Načelnica ČHP, vodnica na ČHP)

Moje ime je Sara Lekan in prihajam iz ČHP (Čete Hitrih p'šancov). Tabornica sem postala po zgledu svoje starejše sestre. Tako sem se vsak petek za eno uro učila taborniških spretnosti. Po 9 letnih taborništva kot član Ihanske čete pa sem v 1. Letniku srednje šole opravila vodniški tečaj in od takrat naprej imam svoj vod. Skupaj se ob petki zabavamo in učimo novih stvari. Sedaj pa sem prevzela še funkcijo načelnice Ihanske čete.

Vodniki

Janez Hribar

(vodnik na ČVV)

Pozdrav, sem Janez Hribar, sem še zelo mlad in radoveden fant, ki obiskujem srednjo šolo. Taborništvo je moje življenje, zelo rad sem vodnik in s primernim pristopom učim in zabavam člane svojega voda, zelo rad se z njimi tudi pozabavam. Poleg voda, pa svoj čas posvetim tudi organizaciji različnih taborniških izletov, podajanju idej za nove akcije in izdelovanju vseh možnih predmetov v delavnici, kjer rad preživim veliko časa. Izumljam različne pripomočke, kateri nam pomagajo pri organizaciji dogodkov, ali pa pri postavljanju tabora, katerega pa smatram za vrhunec moje poletne sezone. Letos pa ga pričakujem še z dodatnim izzivom, saj bom prvič vodnik, ter kuhar!

sarak2

Sara Knep

(vodnica na ČVV)

Moja taborniška pot se je začela šele v 9. Razredu osnovne šole. Ko sem leta 2013 prestopila med PP-je sem šele začela spoznavati, kaj vse ti taborništvo nudi ter kakšna znanja ti lahko prinese. Takrat sem se odločila, da bi tudi sama prevzela vod prvošolčkov ter svoje znanje prenašala na mlajše. Tako sem leta 2014 naredila vodniški tečaj in dobilo svoj super vod prvošolčkov. Sedaj je moj vod nekoliko večji in obiskujejo 4. Razred osnovne šole in tako se skupaj podajamo novim dogodivščinam naproti. Poleg petkovih srečanj, izletov, taborjenj sem se tudi v okviru ZTS- ja udeležila specialističnega tečaja prve pomoči in ga tudi naredila. Udeležila sem se tudi vikenda za MČ vodnike, kjer sem dobila veliko novih zamisli kako otrokom še bolj popestriti akcije.

aljatursic

Alja Tekavc Uršič

(vodnica na ČZG)

K tabornikom sem se pridružila v drugem razredu osnovne šole, ko sem se pridružila novo nastalemu vodu Ogenjčki. Vsako leto sem komaj čakala poletje saj sem vedela, da to pomeni tudi letni tabor v Stavči vasi. Čez leta nas je pri taborništvu vstrajalo vse manj in na koncu 8 razreda sva ostala samo dva. Zadnje leto kot GG pa sem preživela v najbolj odbitem vodu Divje Frutabele. To je bil vod 4 tabornic z vodnico Tadejo na čelu. To leto sem bila tudi pomočnica na naši četi in v poletju 2014 naredila še vodniški tečaj ter septembra dobila 6 navihanih in novopečenih tabornikov in tabornic.

sasa

Saša Javorac

(Vodnica)

K tabornikom sem se pridružila šele v 9. razredu osnovne šole. Čeprav je bilo to dokaj pozno sem že takrat vedela, da bi svojega taborniško pot rada še dolgo nadaljevala. Bila sem del voda pod imenom Klonirane ovce v stiski, katerega vodnica je bila Tamara. Leta 2013 sem prestopila med PP in bila 1 leto pomočnica pri Zalinem vodu, nato pa leta 2014 uspešno naredila vodniški tečaj in sem trenutno vodnica svojerga prvega voda, ki ga sestavljajo sami fantje iz 7. razreda.

matezkokalj

Matevž Kokalj

(vodnik na ČVV)

Sem Matevž Kokalj, svojo taborniško pot sem začel pred mnogimi leti, v 2. razredu. Sprva smo bili v vodu samo sošolci, a so ti postopoma začeli odhajati. Ostala sva samo še jaz in brat dvojček Jernej, ko sem postal GG sva se združila s Patrikom in Vito. Takrat pa smo dobili tudi novega vodnika MC-ja. Svojo vodniško pot sem začel na Domžalah, kjer sva z Jernejem prevzela vod. Vsa znanja, ki sem jih pridobil pri tabornikih, pa sedaj podajam naprej svojemu vodu na OŠ Rodica.

kack

Katja Kač

(Vodnica)

Ker je na naši četi dovolj vodnikov, sem se odločila, da bom raje sodelovala na svoji četi, kot »deklica za vse«. Ostalim vodnikom pomagam ko vodnik ne more priti na sestanek in pri logističnih stvareh, ko so oni prezaposleni z člani.

flor

Flori Kermauner Jesih

(vodnica na ČZG)

K tabornikom sem začela hoditi v 2. razredu osnovne šole, nad tem pa me je navdušila starejša sestra. Od takrat naprej sem bila v vodu K.L.A.P.A.F. s katerim smo se udeleževali veliko orientacij in izletov. Udeležila sem se tudi Techuane, Zleta in Jamboree-ja na Japonskem. Naredila sem vodniški tečaj, od takrat naprej pa imam tudi svoj vod na Četi zelenih gozdov.

anam2.jpg

Ana Možina

(vodnica na ČVV)

Tabornike sem začela obiskovati po naključju, v 4. razredu osnovne šole. Namesto v učilnico lepopisnega krožka sem skozi vrata zakorakala na taborniški sestanek in od tistega usodnega trenutka dalje sem tabornica po srcu in duši. Svoj ognjeni krst sem doživela v 1. letniku gimnazije, ko so me na taboru v Stavči vasi sprejeli med vodnike. Sedaj imam na OŠ Rodica vod deklet iz 7. razreda, s katerimi ušpičimo marsikatero vragolijo.

 

teja.jpg

Teja Založnik

(Blagajničarka)

Moja taborniška pot se je začela v drugem razredu osnovne šole. Kot MČ smo bile Pande, nato pa kot GG-jke Smrkle, pravi babji vod. Ko sem leta 2007 prestopila med PPje pa se je začelo zbiranje taborniških izkušenj. Prevzela sem vod prvih razredov na OŠ Domžale, katerih vodnica sem ostala vseh devet let. Nato sem organizirala kar nekaj taborniških akcij, kasneje pa se mi je ponudila priložnost da postanem načelnica rodu. To funkcijo sem opravljaja dve leti, tri leta sem bila tudi starešina rodu, sedaj pa me lahko najdete kot blagajničarko.

katjas2.jpg

Katja Schoss

(vodnica na ČTS)

Čeprav je moj vod malo manjši v povprečju od ostalih, to še ne pomeni, da se mi nimamo prav tako dobro kot ostali vodi. Zelo rada pečem (sladice), vrtičkarim in izdelujem mila ter poskušam upeljai svoje člane v te vode. Na trenutke pa se tudi radi posladkamo.

matejr2.jpg

Matej Repovž

(vodnik na ČLG)

Repoooo....Ja, ja to sm jst in to vsak dan na taboru poslušam in neizmerno uživam. Vzgojen v vodu zvitih lisjakov sem nadeljeval svojo taborniško pot in že sem postal vodnik in prevzel odgovornost za 6 razigranih otrok. Tu pa se je šele pravo taborništvo začelo. Kmalu sem postal načelnik ČLG, študent, stari vod sem predal naprej in prevzel nov vod, ki slišijo na ime Modre gorile. In povem vam, da od takrat mi nikoli ni dolgčas. Drugače pa najljubša hrana so itak filane paprike, tako da če bodoči taborni kuhar to bere, nej prosm to upošteva in nej bo to na jedilniku. Poleg tabornikov pa veliko časa posvetim še športu, kuhanju pa tudi za študij se ga kej najde.

kajav.jpg

Kaja Vezenšek

(vodnica na ČLG)

Že kot prvošolka sem se tudi jaz pridružila tabornikom, nekaj let kasneje pa sem jih nehala obiskovati. V taborniške vode me je na koncu osnovne šole ponovno privabila sestra Teja, pri kateri sem bila tisto leto tudi pomočnica. Še isto poletje sem odšla na svoj prvi Mč tabor, prvi mednarodni tabor in pa vodniški tečaj, zaradi katerega sem lahko jeseni dobila svoj vod navihanih medvedkov in čebelic. Zdaj skupaj nadaljujemo z učenjem taborniških veščin in čeprav mi kdaj otroci pojejo kar nekaj živcev, vedno komaj čakam petke, da se spet vidimo.

karinm.jpg

Karin Mezek

(vodnica na ČLG)

Moje taborniško popotovanje se je začelo v prvem razredu osnovne šole. Kot Mč-ji in GG-ji smo se kar veliko naučili vendar prve prave izkušnje in dogodivščine so se pričele ko sem leta 2010 prestopila med PP-je. Z željo po deljenju svojega znanja z mlajšimi sem dobila svoj prvi vod na OŠ Domžale. Poleg vodenja svojega voda pa sem že organizirala nekaj akcij in menim,da z vsako organizirano akcijo pridobiš neko novo izkušnjo več, ki je zagotovo koristna in prav tako nepozabna. Taborništvo je zagotovo ena od stvari, ki je ne bi zamenjala za kaj drugega.

mihau.jpg

Miha Urbanija

(Vodnik)

Svojo taborniško pot sem začel kar pozno, in sicer šele v svojem 7. razredu OŠ. Svet tabornikov mi je predstavil Žan Kržan. Ko sem se jim pridružil, sem bil v vodu v Ihanu pri našem najboljšem vodniku Roku Stariču, ki je bil zelo potrpežljiv, saj verjamem da nas ni bilo lahko umiriti. Naučil nas je zelo veliko taborniških veščin, predvsem kako zakuriti najboljše taborniške ognje. Moj prvi tabor je bil ZLET 2009 v Prekmurju ki je bil nepozaben, saj je bilo to zame nekaj čisto novega. Leta 2010 sem se skupaj z ostalimi RST-jevci odpravil na moj prvi mednarodni tabor See 20:10 na Danskem, ki pa je bil res ogromen, najbolj mi je bilo všeč, da na teh mednarodnih taborih spoznaš toliko novih ljudi. Kot tabornik imam opravljen vodniški tečaj, in zaradi tega tečaja sem že 3. leto vodnik svojim malčkom.

nejcb.jpg

Nejc Babnik

(načelnik PP kluba, vodnik na ČTS)

Tabornik sem že od 2. razreda, tja pa me je popolnoma po naklučju pripeljal moj sošolec, ki mi je dneve in dneve govoril kako se zabavjo pri tabornikih, kurijo ognje postavljajo bivake... Tako me je premamil, da sem kar moral iti pogledati, kaj pri tabornikih sploh delajo. Tako se je začelo moje taborniško potovanje in me je tako premamilo, da sem se odločil ostati in postati vodnik svojega voda-Kripli. V zadnjih dveh letih pa sem postal tudi načelnik PP-kluba upam pa, da bom še dolga leta ostal pri tabornikih in bom svoj vod pripeljal do tega, da bodo tudi oni nekoč postali vodniki.

nikal2

Nika lekan

(vodnica na ČHP)

Tabornikom sem se pridružila v tretjem razredu osnovne šole na povabilo prijateljice. Sprva smo bili v vodu dekleta in fantje, a smo se kmalu ločili na dva voda. Dekleta smo se preimenovale v vod Ihanski pojavi in skupaj doživele mnogo dogodivščin. Po koncu osnovne šole in z opravljenim vodniškim tečajem sem začela voditi svoj vod.

ulad2.jpg

Ula Dremel

(vodnica na ČTS)

Moja strast je bila vedno košarka vendar sem pa morala zaradi poškodbe to strast opustiti. In takrat sem imela občutek da mi je vse padlo  v vodo, vendar sem imela to srečo, da sem imela svoj vod, ki mi je vedno stal ob strani. V mojem vodu smo zelo sproščene in tako poskušamo sestaviti take sestanke. Zelo rade opravimo kakšno veščino in debatiramo o fantih. Na svoje punce sem izredno ponosna in si želim, da bojo vse postale aktivne članice v rodu.

urskag.jpg

Urška Gerič

(vodnica na ČZG)

K tabornikom sem se pridružila v četrtem razredu osnovne šole. Skupaj z vodnico Tino smo ušpičili marsikatero lumparijo, vse dokler nisem dobila modre rutke ter prevzela vod malih tabornikov. Vedela sem, da želim svoja znanja ter navdih nad taborništvom deliti z ostalimi.Ti mali moji taborniki so me sicer že zdavnaj prerasli, vendar me še vedno znajo poslušati ter tudi ubogati. Postali smo že pravi prijatelji. Taborništvo vedno znova razveseljuje in mi prinaša nove dogodivščine ter izkušnje, hkrati pa je postalo del mojega življenja.

gregork.jpg

Gregor Kovač

(Gospodar rodu)

Njegovo ime je Gregor Kovač, kličejo ga Miško in je lep ter postaven fant, ki rad pomaga drugim in se z veseljem udeležuje taborniških akcij. Njegovo poslanstvo je vzgajati današnjo mladino ter postati boljši človek.

Gašper Petrovič

(vodnik na ČVV)

Živ, sem vodnik na ČVV. Tabornik sem že od majhnih nog. Pri tabornikih sem zato, ker imam tu veliko prijateljev, s katerimi se družimo tudi izven taborniških aktivnosti. Poleg prijateljev, pa se v preostalem življenju posvečam šoli, saj sem trenutno še priden dijak gimnazije. Zanima me tudi narava, kar se odraža v aktivnosti pri orientacijskem teku, v katerem se redno udeležujem tekmovanj slovenske orientacijske lige. Poleg tega pa rad igram tudi nogomet. Svoja znanja pri tabornikih delim pri organiziranju ZNOT-a in nekaterih PP programov in aktivnosti. Lani pa sem bil tudi po izbori naše sočete (ČTS) izbran za Mr. Rodu. Tudi v svojem vodu se imamo zelo fino, dobro se razumemo in tu pa tam čas posvetimo učenju taborniških spretnosti.

Rok Ljubešek

(vodnik na ČVV)

Čau, sem Rok iz Preloga. Iz tam so me na ČVV pripeljali pred nekaj leti, saj se je tu sprostilo mesto vodnika. Z obema rokama sem zagrabil priložnost in se lotil dela z vodom. Trenutno se bolj posvečeno šoli, za kar na žalost rahlo trpi taborniško življenje, a že med počitnicami računam na vrnitev v taborniške vode (Krko), saj se nameravam udeležiti številnih taborov – komaj čakam. Poleg tega pa se rad ukvarjam tudi s fotografijo, kar pripomore k nekaterim čudovitim utrinkov iz naših akcij, katerih se trenutno udeležujem le kolikor se da. Zadovoljen sem, saj mi taborniki, kljub veliko obveznostim in dolžnostim, katerih se moram držati in mi jih »nalagajo«, ponujajo dovolj prostora in časa, da se lahko posvetim še ostalim pomembnim zadevam v življenju. Taborniki so zakon!

jussmole

Juš Smole

(vodnik na ČLG)

Ime mi je Juš in lahko povem, da bivam na zemlji že 17 let. Dejali bi, da je to kar veliko, meni pa se ne zdi tako. Z drugimi besedami bi lahko povedal tudi, da me čas ne obremenjuje zelo. Poleg te lastnosti bi lahko naštel še nekaj drugih – sem dokaj ambiciozen deček; rad imam veselje, hrano pa tudi seveda tabornike. Nerad se opisujem, sploh kadar je to potrebno za to, da imaš lepo oceno pri slovenščini, še bolj nerad pa delam stvari, ki imajo malo ali nič praktičnega namena. Iz med vrstic bi pa lahko razbrali tudi, da sem dokaj kritičen. Drugače imam pa tudi rad živali. Po pravici bi vam lahko zaupal, da imam pri sebi doma, kar lep, predvsem pa velik živalski vrt, ki vključuje eno želvo in štiri polže. Ne bi smeli pa pozabiti omeniti tudi, da rad kuham, predvsem takrat, kadar doma ni moje ljube matere.

Gašper Poljanšek

(vodnik na ČLG)

Tabornikom sem se pridružil v 2. razredu v kar so me prepričali prijatelji. Kmalu sem ugotovil da je bila ta odločitev zelo dobra saj sem se vsak petek veselil učenja najrazličnejših taborniških veščin in drugih zabavnih dejavnosti, ki smo jih počeli. Naš vod Helios je bil vsako leto nekoliko večji saj se nam je pridružilo še veliko novih članov in skupaj smo se vedno veselili različnih tekmovanj, izletov in seveda poletnega tabora. Skoraj vsi člani voda smo se leta 2015 udeležili vodniškega tečaja in imamo zdaj vsak svoj vod.

lanas

Lana Štrumbelj

(vodnica na ČZG)

Moja taborniška pot se je začela v 2. razredu osnovne šole. Z najboljšim vodom Tom&Jerry-ev, ki se je kasneje preimenoval v K.L.A.P.A.F. , sem odkrivala prva taborniška znanja in se podala na mnogo dogodivščin, zadnji dve leti kot GG pa sem se po taborniških akcijah potepala z najbolj odbitim vodom Divje Frutabele. Vseh osem let me je spremljala vodnica Tadeja, poleti 2015 pa sem tudi sama opravila vodniški tečaj in tako postala vodnica enajstim navihanim, razigranim tabornikom, ki svojo taborniško pot šele začenjajo.

jakag

Jaka Gerič

(vodnik na ČZG)

Taborništvo me spremlja že od začetka osnovne šole. Čeprav me je včasih prevzel šport ter sem na skakanje naokoli z rutko za vratom malo pozabil, mi ni žal, da sem sedaj vodnik malih tabornikov. Drugače pa sem preprost ter odprt človek, ki vedno rad pomaga (pomaha). Vsak petek se soočam s svojim simpatičnim številčnim vodom, ki mi včasih posrka vso energijo, po vrhu pa sem na četi, kjer sem v krogu samih vodnic ;)

andrazl2

Andraž Lovšin

(vodnik na ČHP)

K tabornikom sem se vpisal v 2. razredu osnovne šole. V to me je prepričal sošolec in sem definitivno vesel da je tako, saj je pri tabornikih vedno zabavno, zanimivo, polno dogodivščin... Skratka nikoli dolgčas. Naš vod se je imenoval Helios, saj je takrat večina voda trenirala košarko v tem klubu. Čeprav smo proti koncu osnovne šole vsi trenirali že druge športe smo ostali zvesti našemu imenu. Kot GG-ji smo se udeležili raznih orientacijskih tekmovanj na katerih smo ponavadi zasedali prva mesta od zadaj, smo pa zato doživeli veliko dogodkov iz katerih so nastale zabavne zgodbice. Tako sem poleti 2015 pristal na vodniškem tečaju in imam sedaj vod poln energije, včasih celo malo preveč.

larak

Lara Knep

(vodnica na ČVV)

Ahoj, sem Lara,a stara sem 16 let in obiskujem 2. letnik srednje šole. Čeprav sem tabornike začela obiskovati šele v 8. razredu, vse od takrat obiščem skoraj vsako taborniško akcijo in tekmovanje. Ker pa sem letos poleti opravila tudi vodniški tečaj, se zdaj soočam z novim izzivom, in sicer kot vodnica razigranega voda na četi Veseli veter.

tjasaj

Tjaša Jankovič

(vodnica na ČTS)

K tabornikom sem začela hoditi v prvem razredu. Nad taborniki me je navdušil bratranec, ki je bil tabornik v Ljubljani. S teto sva ga šli obiskat na tabor in takoj sem bila navdušena. Zato sem se od drugega razreda dalje udeležila vsakega tabora, 2 od teh v tujini in sicer v Avstriji in na Japonskem. Hodim pa tudi na razne akcije. V prostem času treniram met kladiva in imam seveda tudi svoj vod malih navihančkov.

IMG 2

Jure Salkič

(Vodnik na ČLG)

Svojo taborniško popotovanje sem začel že v 2. razredu OŠ. Taborništvo sem skupaj s svojim vodnikom Črtom in z vodom Queeni spoznaval vsa ta leta. Zdaj pa sem med poletnimi počitnicami opravil vodniški tečaj in dobil tudi svoj vod malih navihančkov 4. razreda. Imamo se super in upam, da ostanem tabornik dolgo

Klemen Kocič

(vodnik na ČLG)

Ime mi je Klemen in hodim na Gimnazijo Poljane. V prostem času se ukvarjam s taborniki, ragbyjem in gasilci. K tabornikom sem začel hoditi pred 10. leti, in sicer na željo starsšv. Od takrat naprej sem redno hodil k tabornikom po nova znanja. Svojo taborniško pot sem začel v vodu Queeny z vodnikom Črtom. Moja želja je, da ko bodo otroci v mojem vodu končali osnovno šolo, bodo samostojni, živahni in polni taborniškega znanja.

lanam

Lana Markelj

(vodnica na ČHP)

Sem Lana in tabornikom sem se pridružila v tretjem razredu osnovne šole. Bila sem v vodu Jurčki. Na začetku smo bile same punce, kasneje pa se nam je pridružil še en fant. Skupaj smo se udeleževali različnih taborniških akcij, taborov in jesenovanj. Letos sem opravila vodniški tečaj in postala vodnica v Ihanu.

tjasamo

Tjaša Močilnikar

(vodnica na ČTS)

Obožujem delo z otroci, to je poglavitni razlog, da sem se vpisala na pedagoško srednjo šolo. Moja želja pa je, da bom tudi v nadaljne delala z otroci, kot pedagoginja. Pri tabornikih obožujem tudi petje in igranje kitare, ki ju lahko izražam tako pri otrocih, kot pri ostalih vodnikih.

ninago

Nina Goričan

(Vodnica)

Sem bolj sramežljive sorte, vendar to še ne pomeni, da nisem rada v družbi. Zelo sem rada na naši četi, saj so tako vodniki kot otroci zelo sproščeni in odprti. Ker sem sramežljiva se raje izražam z umetnostjo (moja želja je, da bi si nekoč kupila profesionalni fotoaparat).

zarjadre

Zarja Dremel

(vodnica na ČTS)

Sem zelo energična in se poleg tabornikov zelo rada športam, še posebej pri košarki, ki je trenutno tudi moja prioriteta v življenju. Čeprav imam čez teden veliko treningov/tekem, še vedno raje odpoven petkov trening, da lahko delam z otroci. Na žalost pa mi košarka pobere ves prosti čas, tako da ne morem hoditi na preostale taborniške akcije. Si pa srčno želim, da bom svoj vod čim dalj obdržala.

spelar

Špela Rozman

(vodnica na ČZG)

Bila sem ena izmed Jurčkov, deklet Tejinega voda, ki smo bile, ter smo še vedno, zelo povezane. Vsako leto sem se udeleževala skoraj vseh akcij ter taborov, čeprav so mi še treningi odbojke vzeli veliko časa. Ob prestopu v PPje sem dobila še dodatno motivacijo ter ugotovila, da želim prejeto znanje ter izkušnje deliti z mlajšimi. Zato sem sedaj prevzela vod malčkov na ČZG. Še vedno pa ostaja želja po druženju s starejšimi taborniki, zato me lahko velikokrat vidite v družbi še preostalih Jurčkov.

matejj

Matej Jerak

(vodnik na ČHP)

Pravijo, da sem kot feniks iz pepela. Iz tihega in zadržanega opičjaka v vodu Modre gorile sem se prelevil v še kako glasnega in premetenega šimpanza. In to ne kar tako, saj sem prevzel odgovorno nalogo in pod svoje okrilje vzel celoten vod naše bivše načelnice ihanske čete, vodnice Sare. Sedaj pa kar rastejo in rastejo! Ampak rastem tudi jaz in še sanja se jim ne, da sem vedno en korak pred njimi in da mene ne ukanejo kar tako. Komaj čakam na vse naše skupne dogodivščine! Rad vozim kolo in avto, drugače pa sem znan po še kar v redu humorju in roza puloverju.

ANZE PATERNOSTER

Anže Paternoster

( )

Moja taborniška pot se je začela v 6.razredu. Bil sem član Kaduncev, s katerimi sem se rad učil nova taborniška znanja in se nenazadnje tudi zelo zabaval. Seveda pa sem se vsako leto najbolj veselil tabora, kjer smo bivakirali, posedali ob ognju, spali v šotorih... Taborniki so postali obvezen del mojega življenja.

MOJCA UMEK

Mojca Umek

( )

Sem Mojca in tabornikom sem se pridružila v 2. razredu v Ihanu kasneje sem nehala, ampak sem se spet pridružila v 7. razredu osnovne šole. Bila sem v vodu Zgage, letos pa sem postala PP in se priključila četi v Ihanu. 

MATEVZ LOVSIN

Matevž Lovšin

(vodnik na ČHP)

Sem tabornik, ki se je sedem let učil taborniških veščin v vodu Modre gorile, zdaj pa nadaljuje svojo taborniško pot v vlogi vodnika. Po opravljenem vodniškem tečaju sem sedaj vodnik na četi Hitrih p’šancov. Obiskujem mojo ljubo Gimnazijo Poljane, čas pa si krajšam z risanjem, druženjem in prekomernim uživanjem Coca-Cole.

mocerad.jpg

KLUB GRČ

Močerad

V klubu Močerad smo združeni taborniki, stari nekaj čez 30 let, skupaj z našimi otroci. Udeležujemo se ZNOT-a, imamo tradicionalno novoletno srečanje, se udeležujemo rodovih izletov, cerarjevega memoriala, taborniškega feštivala in rednega letnega taborjenja. Organiziramo tudi klubov izlet za naše otroke.

magnolija.jpg

KLUB GRČ

Magnolija

Je zaenkrat še vedno najmlajši klub grč v rodu. Združuje sicer ne najmlajše člane rodu po emšu, temveč tiste, ki smo mladi, veliki in včasih tudi malo divji po še vedno v taborniškem ritmu utripajočem srcu!! Ne skušamo skriti naše socialistične preteklosti (da, rojeni smo bili še v tistih časih), ne znajdemo se z voščenkami in smo žal velikokrat boljši vzor mlajšim v tistem, kar tabornik ne sme početi, kot pa v tistem kar naj bi ga krasilo ;) …ampak vseeno se trudimo! Vsako leto organiziramo malo drugačno letno taborjenje, ki ga v zadnjih letih gosti postavljalski termin pred tabori MČ in GG. Trudimo se tudi s klubskimi posveti, čajankami in izleti, nekateri naši člani pa so prisotni tudi na različnih akcijah pod okriljem rodu in zts. Še poziv tistim, ki padete v našo kategorijo, ste slišali za nas, a se zaenkrat še niste odločili, da po dolgem času zopet pristopite v taborniško družbo… goforit!
FB: Klub Magnolija; mail: magnolija.rst@gmail.com;
Tabornik živi, ZDRAVO!!!

ppklub

PP KLUB

PP klub skrbi za aktivnost tabornikov od 15 do 21 let. Organiziramo druženja, sami in s pomočjo starejših Grč. Udeležujemo se orientacij, mnogobojev, pohodov, tečajev, mednarodnih taborov... Skrbimo pa tudi kot vodniki za mlajše generacije.